Jar je síce za rohom, ale teplé krémové polievky sú pre mňa stále dôležitým jedlom, ktoré zasýti a zahreje s minimálnym množstvom príprav a varenia. Na tejto polievke z červenej repy sa neuveriteľne pekne vynímajú všetky zelené klíčky a tak som sa s vami rozhodla podeliť o recept.
Suroviny:
1 červená cibuľa
2 stonky zelera
1 lyžička rímskej rasce,
1 lyžička sladkej červenej papriky
1/4 lyžičky chilli
1 lyžička sušených byliniek
5 väčších kúskov červenej repy
1,5 litra kokosového mlieka
1 strúčik cesnaku
1/2 citróna
olivový olej
soľ, korenie
jogurt alebo kešu smotana
zmes opečených orieškov a semienok
klíčky brokolice alebo iné
Postup:
Cibuľku nakrájame nadrobno a opečieme v hrnci na olivovom oleji. Pridáme nadrobno nakrájaný stopkový zeler a všetky koreniny. Opekáme ešte pár sekúnd, kým koreniny nezačnú rozvoniavať. Pridáme ošúpanú a nadrobno nakrájanú červenú repu, orestujeme a zalejeme kokosovým mliekom. Varíme, kým cvikla úplne nezmäkne a dochutíme roztlačeným cesnakom, soľou a korením. Polievku rozmixujeme a podávame s lyžicou bieleho jogurtu, opečenými orieškami a semienkami a klíčkami.
Krémová polievka z červenej repy s klíčkami brokolice
Jar je síce za rohom, ale teplé krémové polievky sú pre mňa stále dôležitým jedlom, ktoré zasýti a zahreje s minimálnym množstvom príprav a varenia. Na tejto polievke z červenej repy sa neuveriteľne pekne vynímajú všetky zelené klíčky a tak som sa s vami rozhodla podeliť o recept.
Suroviny:
1 červená cibuľa
2 stonky zelera
1 lyžička rímskej rasce,
1 lyžička sladkej červenej papriky
1/4 lyžičky chilli
1 lyžička sušených byliniek
5 väčších kúskov červenej repy
1,5 litra kokosového mlieka
1 strúčik cesnaku
1/2 citróna
olivový olej
soľ, korenie
jogurt alebo kešu smotana
zmes opečených orieškov a semienok
klíčky brokolice alebo iné
Postup:
Cibuľku nakrájame nadrobno a opečieme v hrnci na olivovom oleji. Pridáme nadrobno nakrájaný stopkový zeler a všetky koreniny. Opekáme ešte pár sekúnd, kým koreniny nezačnú rozvoniavať. Pridáme ošúpanú a nadrobno nakrájanú červenú repu, orestujeme a zalejeme kokosovým mliekom. Varíme, kým cvikla úplne nezmäkne a dochutíme roztlačeným cesnakom, soľou a korením. Polievku rozmixujeme a podávame s lyžicou bieleho jogurtu, opečenými orieškami a semienkami a klíčkami.